Arctic Kids – Vintervandring i underjordiske nazi-bunkerser

Vi tar familien med på en opplevelsesfylt vintervandring inn i trange og mørke underjordiske nazi-bunkerser – en gang fylt med soldater og våpen, i dag minner om en dramatisk historie.

På denne vintervandringen tar vi oss frem gjennom snø og litt ulendt terreng utstyrt med lommelykt inn i bunkersanlegg anlagt og strengt bevoktet av nazistene under krigen. I løpet av den 1,5 kilometer lange turen skal vi besøke underjordiske anlegg med trange kanon- og maskingeværstillinger, mørke ammunisjonslager, smale løpegraver og fuktige sambandsrom. Denne guidede turen går langs stier og gangveier i boligområde i Narvik, hvor fem nasjoner møttes i slaget om Narvik i 1940. Historiene som fortelles av vår erfarne guide gir både barn og voksne en forståelse av hvorfor Norge ble okkupert og hvorfor Narvik, en liten by langt mot nord, fikk en så sentral plass i verdenshistorien.

Turen passer for alle, men er særlig egnet for familier med barn i alderen 6-12 år. Turen inkluderer guidet vandring, overraskelser underveis og et varig minne fra turen. For de som ser ekstra godt etter i de trangeste og mørkeste gangene kan det være hemmeligheter å avdekke ….

Her finner du praktisk informasjon om turen, pris og bestiller aktiviteten.

Velkommen!

Samarbeidspartnere