Boklansering: Politisoldatenes frigjøringsdrama

Narviksenteret inviterer alle til boklansering: Helge Alvin Rosfjord, «Politisoldatens frigjøringsdrama. Med Torgeir Foss fra Blücher til blodslit i Finnmark».

«Politisoldatens frigjøringsdrama. Med Torgeir Foss fra Blücher til blodslit i Finnmark», er en bok som i hovedsak er basert på en dagbok fra en soldat fra Sørlandet. For første gang følger vi felttoget til politisoldatene i Finnmark, slik en soldat opplevde det, inkludert unike bilder fra operasjonen fra januar til mai 1945. Frigjøringen av Vest-Finnmark ble utført av 2300 soldater fra hele landet og var den største landmilitære operasjonen i Norge siden 9. april 1940, ledet av oberst Arne Dahl.

Torgeir Foss startet militærlivet på Oscarsborg 2. april 1940, og i innledningen av boken får vi for første gang høre hvordan 430 rekrutter opplevde mareritt timene om morgenen 9. april 1940. I tillegg gir boken også en kort oppsummering av motstandsarbeidet i Milorg og politisoldatutdannelsen i Sverige.

Forsker ved Institutt for forsvarsstudier, Gunnar Hatlehol har vært faglig konsulent, sammen med lokalhistoriker i Lakselv, Arvid Petterson, og den svenske journalist og forfatter Anders Johanson.

Les også NRKs omtale av Torgeir Foss sin historie: https://www.nrk.no/finnmark/xl/i-politisoldatenes-fotspor-gjennom-felttoget-for-frigjoring-av-finnmark-etter-krigen-1.14735220

 

Når: mandag 25. november kl. 18.30

Hvor: Narviksenterets auditorium, Ragnhild Olstad-salen (U1)

Gratis inngang.

Mulighet til å kjøpe boken og få den signert.

Samarbeidspartnere