Spionkrigen, Spionsamarbeidet mellom Norge og USA

Lyttestasjoner kamuflert som naust i havgapet, spiontokt langt inn på russisk jord, strengt bevoktede radaranlegg, fly og skip som samler informasjon i skjul. Alt dette har vært del av et hemmelig etterretningssamarbeid mellom USA og Norge som også omfatter avlytting på den russiske grensa og tapping av sivile satellitter.

Ved hjelp av nye kilder, som samtaler med tidligere operatører og lekkede dokumenter, viser Spionkrigen hvordan norsk etterretning kan overvåke både fiendtlig aktivitet og vanlige nordmenn. Virksomheten drives av Norge, men er i stor grad finansiert av USA og tjener amerikanske interesser, trolig mer enn norske. Omfanget og metodikken er ikke kjent for offentligheten. Før nå.

Forfatter Bård Wormdal deler innholdet i boken «Spionkrigen» med oss – innhold ingen visste eksisterte. Dette vil du ikke gå glipp av!

Narviksenteret/ Narvik Krigsmuseum ønsker velkommen til foredragsserien «Hemmelige tjenester før, under og etter krigen». Dette er det tredje av fire foredrag i høst. Alle foredragene er gratis, foregår på Narvik Bibliotek på Det 4. hjørnet kl. 18 – 20 og krever ikke påmelding.

De neste foredragene i denne serien er:

  1. november: «Spionkrigen, Spionsamarbeidet mellom Norge og USA» med Bård Wormdal
  2. desember: «Stay behind – Norges sovende motstandsbevegelse» med Geir A Høiland

Illustrasjonsbilde: Narviksenteret/bokomslag «Spionkrigen» av Bård Wormdal

Samarbeidspartnere