Forestillingen «Glemt», med etterpåsnakk

25. mai kl. 19.00 kommer forestillingen «Glemt» endelig til Narvik! Dette sier Koreograf Simone Grøtte om forestillingen hun står bak:

GLEMT er en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe.

Jeg spør bestefar hvilken lyd han husker best fra krigen. Han svarer «luken som skalkes igjen over oss når torpedoalarmen går.» Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?

Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer.

GLEMT er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.

Forestillingen har siden premieren spilt for utsolgte hus overalt hvor den har blitt fremført. Både anmeldere og publikum har trykket GLEMT til sitt bryst, og under forestillingens premiere på Festspillene i Nord-Norge kom det både tårer og trampeklapp fra publikum – og seksere fra anmelderne.

 

I forbindelsen med oppsetning av danseforestillingen GLEMT arrangeres det en ettersnakk på Galleri Ofoten 25. mai kl. 20:30.

Her har vi satt sammen et panel bestående av
– Aslak Markusson – tidsvitne,

– Olav Sørensen – iniativtaker til prosjektet reising av minnesmerke over alle som døde under den grusomme tvangsevakueringen av Finnmark med dødsskipet Karl Arp,

– Ulf Eirik Torgersen – museumsleder ved Narvik Krigsmuseum

Ettersnakken er gratis og åpen for alle. Velkommen!

 

Les mer her: https://www.facebook.com/events/1633330726745522/

Kjøp billetter her: http://www.narvikkulturhus.no/program/glemt/

Samarbeidspartnere